TUZLA

Nikšić: Jurić je izašao iz HDZ-a

A. Ka.

Nermin Nikšić

Foto: Agencije


Predsjedništvo Socijaldemokratske partije održalo je u tuzlanskom Pozorištu mladih sjednicu koja je trajala više od šest sati. Bila je zatvorena za medije, a nakon sjednice obratio se predsjednik Nermin Nikšić rekavši da su se tačke sjednice uglavnom ticale rezultata lokalnih izbora. 

Potvrda o izlasku

Kako je kazao, mnogo stvari treba mijenjati i raditi na poboljšanju, ali treba uvažiti postignute rezultate. Rečeno je i da ostaju pri stavu kako neće koalirati sa nacionalnim strankama, a o navodima da će novi ministar zdravstva TK-a biti kadar HDZ-a, kaže da su u pitanju dezinformacije jer postoji potvrda o izlasku iz stranke. 

- Ne možemo mi biti zatvoreni za sve ljude koji su se nekad očešali o neku stranku niti provjeravati njihove biografije. Za ovo postoji potvrda o izlasku iz HDZ-a - kazao je Nikšić.

Dodao je i da je otvoren za saradnju sa svima koji imaju dobre namjere: "SDP uz svu svoju ideologiju u ovom trenutku ima još jedan cilj, a to je antikorupciona vlast i antikorupciona vlada. Ko god hoće s nama da priča, da napravimo antikorupcionu vladu, mi ćemo pričati jer mislim da u ovoj zemlji kriminal i korupcija postaju toliko opterećenje da više sve ideologije padaju u vodu". 

Donesena odluka

Podsjećamo, danas je donesena odluka da se kadar HDZ-a Božo Jurić imenuje za ministra zdravstva u novoj vladi Tuzlanskog kantona. Ovo je rezultat koalicionog dogovora Naše Stranke, PDA Mirsada Kukića i SDP-a. Mediji su skrenuli pažnju na činjenicu da u Tuzlanskom kantonu HDZ nema nijednog zastupnika u Skupštini TK, pa je ipak dobio ministarsku poziciju. 

NA VRH

Podijeli članak na