OPĆINSKI SUD SARAJEVO

Sutkinja Azra Miletić oslobođena optužbi za primanje dara i kršenje zakona

Predmet protiv suspendovane sutkinje Suda Bosne i Hercegovine se prvobitno vodio pred Državnim sudom, gdje bila osuđena na dvije i po godine

M. Aš. /BIRN

Miletić: Proces trajao godinama

Foto: Arhiv


Općinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom je sutkinja Azra Miletić oslobođena optužbi za primanje dara i kršenje zakona od sudije.

Predmet protiv suspendovane sutkinje Suda Bosne i Hercegovine se prvobitno vodio pred Državnim sudom, gdje je Miletić proglašena krivom da je primila dio obećanog dara preko posrednika S-1, u iznosu od najmanje 3.000 eura, radi pogodovanja u predmetu protiv Rame Brkića i Senada Šabića.

Proglašena je krivom i osuđena na dvije i po godine zatvora što je, kao službena osoba u institucijama BiH, od posrednika S-1 prihvatila obećanja dara u vidu novca, a potom i primila dio obećanog dara, odnosno novca, kako bi se Brkiću i Šabiću umanjila kazna ili da se oslobode krivnje u žalbenom postupku, piše BIRN.

Tada joj je izrečena mjera zabrane vršenja poziva nosioca pravosudne funkcije od tri godine od dana pravosnažnosti odluke, a od nje je ovom presudom bilo predviđeno oduzimanje imovinske koristi u iznosu od 3.000 eura.

Ovu presudu je ukinulo Apelaciono vijeće i vođenje daljnjeg postupka prebacilo na sarajevski Općinski sud, gdje je suđenje Miletić počelo krajem novembra 2018. godine. U završnoj riječi Tužilaštvo Kantona Sarajevo je zatražilo da se optužena proglasi krivom i da joj se izrekne mjera zabrane vršenja pravosudnih funkcija, dok je Odbrana zatražila da sutkinja bude oslobođena optužbi.

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe.

Više o temi Azra Miletić

NE RADE, A PRIMAJU PLAĆU
Goranu Salihoviću tokom suspenzije isplaćeno 189.600 maraka
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na