VOZAČI, OPREZ

Snijeg, odroni i magla stvaraju probleme: Ovo su danas najopasniji putni pravci

Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno, saopćeno je iz BIHAMK-a

A. Kapo

Snijeg u Livnu, Kupresu i Mrkonjić-Gradu

Foto: Ilustracija


Kolovoz je jutros pretežno mokar, a na moguću poledicu vozači se upozoravaju u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ugaženi snijeg

- Ugaženog snijega ima na dionicama Livno - Kupres i Livno – Glamoč – Mrkonjić-Grad. Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce Doboj – Tuzla - Bijeljina, Jajce - Travnik, Srebrenik - Orašje i Ključ - Sanski Most - Prijedor. Pažnju skrećemo i na učestale odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na ski centrima i zimskim izletištima. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na kolovozima

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na auto put.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Stupari – Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Blažuj - Kiseljak i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na