REAKCIJE

Ambasador Ivan Sabolić: Policija će pronaći počinitelje, zastava Hrvatske je netaknuta

Zastava Evropske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći, kaže Sabolić

E. T. / Večernji.ba

31.1.2021

Ivan Sabolić. Večernji.ba

Nakon što je jutros objavljena informacija da je potrgane zastave Europske unije na zgradi veleposlanstva Hrvatske u Sarajevu, reagirao je i hrvatski ambasador u BiH Ivan Sabolić, piše Večernji.ba.

- Zastava Evropske unije postavljena na pročelju zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu skinuta je i odbačena na ulicu u noći na nedjelju, njezin držač oštećen je i djelomično istrgnut, a policija traga za vandalima koji su to počinili - potvrdio je Hini Sabolić. 


Zastava Hrvatske netaknuta

Naveo je i ostale detalje.

- To se dogodilo između 23 sata i ponoći. Zastava EU je potrgana, a hrvatska zastava koja je također istaknuta ostala je netaknuta. U kontaktu smo s policijom i u ovom trenutku nemamo više saznanja - kazao je Sabolić.


Zastava EU potrgana i bačena na ulicu. Večernji.ba

Radi se o ulazu u konzularni odjel veleposlanstva. Oštećenje su opazili radnici veleposlanstva koji su pozvali policiju a ona je obavila uviđaj i sada traga za počiniteljem ili više njih.

Potragu bi trebala olakšati činjenica da je prostor na kojemu su istaknute zastave pokriven videonadzorom.


Prostor pokriven videonadzorom

Cijeli taj prostor koji je u blizini Ministarstva vanjskih poslova i Predsjedništva BiH pokriven je nadzornim kamerama. Veleposlanik Sabolić je kazao kako očekuje da policija poduzme sve što je potrebno i brzo istraži ovaj slučaj no nije želio nagađati o mogućim motivima počinitelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.