REAKCIJE

SDA: Dodik opet stao u zaštitu Hrvatske, a protiv prava i interesa BiH

Ostaje utisak i da se pokušava osvetiti ministrici Turković zbog slučaja Ikona, pa makar nanio ekonomsku štetu cijeloj Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima, navode iz SDA

A. J. / Fena

31.1.2021

Iz SDA kažu da je Dodik posljednja osoba koja bi trebala da poziva Tužilaštvo BiH da reagira prema ministrici Turković. Arhiv

Napad predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na ministricu vanjskih poslova BiH Biseru Turković zbog toga što je stala u zaštitu pristupa BiH otvorenom moru predstavlja njegov novi doprinos u potkopavanju pozicije i interesa Bosne i Hercegovine i svih njenih građana, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).



Dodvoravanje Zagrebu

- Republika Hrvatska je inicirala proglašenje isključive ekonomske zone na Jadranu, isključujući Bosnu i Hercegovinu iz toga, čime ponovo, nakon Pelješkog mosta, pokušava negirati pomorski status naše zemlje. Nakon što se ministrica Turković, na diplomatski način, bez želje za dizanjem tenzija u javnosti usprotivila tome, Dodik je stao u zaštitu Hrvatske, a protiv prava i interesa države zagarantiranih Konvencijom OUN - navode iz SDA.


Dodaju da je Dodik pokazao mnogo puta do sada da je spreman, radi interesa susjednih država, izdati interese Bosne i Hercegovine, a upravo to i sada čini želeći se dodvoriti Zagrebu.

Afera ikona

- Također, ostaje utisak i da se pokušava osvetiti ministrici Turković zbog slučaja Ikona, pa makar nanio ekonomsku štetu cijeloj Bosni i Hercegovini i svim njenim građanima.


Milorad Dodik je posljednja osoba koja bi trebala da poziva Tužilaštvo BiH da reagira prema ministrici Turković. U Tužilaštvo i pred Sud BiH morao bi ići on. Zbog protivustavnog referenduma, zbog propasti niza banaka u RS, zbog afere ikona, uvrede predsjednice CIK-a i brojnih drugih korupcionaških afera - navodi se u saopćenju SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.