BANJA LUKA

Stanivuković predložio Miladu Šukalo za zamjenicu gradonačelnika, Mijatović pohvalio ovaj potez

Vrijeme je da među nama biramo najbolje, a Milada Šukalo definitivno to jeste, napisao je na Facebooku Stanivuković

Draško Stanivuković i Vojin Mijatović. Avaz

Piše: Fu. M.

1.2.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković predložio je Miladu Šukalo za zamjenicu gradonačelnika.

- Vrijeme je da među nama biramo najbolje, a Milada Šukalo definitivno to jeste. Vrijeme je da počnemo razbijati predrasude i stereotipe da ovdje ne možemo živjeti zajedno, a izbor Milade za zamjenika gradonačelnika je put ka tome. Vrijeme je da odluke počnu da donose oni koji su svoj predan i posvećen rad dokazali i prije, kroz građanski aktivizam, humanitarni rad, borbu za zelenilo u našem gradu i posao u privatnom sektoru - napisao je Stanivuković na svom Facebooku.

Мој приједлог за замјеника градоначелника. Вријеме је да међу нама бирамо најбоље, а Милада Шукало дефинитивно то јесте....

Objavljuje Драшко СтанивуковићPonedjeljak, 1. veljače 2021.

Na objavu da je Milada Šukalo njegov prijedlog za zamjenicu gradonačelnika reagirao je potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović.

On se javno zahvalio, također putem Facebooka, Stanivukoviću ističući da ovakav potez mora biti pohvaljen.


🔴Zelim javno da pohvalim gradonacelnika Banja Luke Draska Stanivukovica koji ce za zamenika gradonacelnika Banja Luke...

Objavljuje Vojin MijatovicPonedjeljak, 1. veljače 2021.

- Milada Šukalo rođena Buturović, rođena je u Konjicu i majka je dvoje djece. Rođena u Konjicu 1983. godine, gdje je završila osnovnu školu, a zatim i opštu gimnaziju. Obrazovanje je nastavila u Mostaru, gdje je na Nastavničkom fakultetu stekla zvanje profesora pedagogije. Upisala je postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu u Banjaluci, sa željom da magistrira na temu o cjeloživotnom obrazovanju. Pored toga sto je ova mlada zena dokazani aktivista u nevladinom sektoru sa puno iskustva, ovim je poslana sjajna poruka iz Banja Luke.

Ovo je način da se pokaze da je Banja Luka grad za sve nas i snažna poruka svim gradovima u Bosni i Hercegovini da možemo zajedno! Ovo su potezi koji vraćaju nadu i moraju biti pohvaljeni, bravo Draško - napisao je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.