ODBIJEN PRIJEDLOG ZAKONA

Parlament FBiH neće nametati budžet Grada Mostara

Ovim povodom reagirala je zastupnica Lana Prlić (SDP)

Parlament FBiH neće nametati budžet Grada Mostara. Arhiv

Piše: E. H.

2.2.2021

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH na današnjoj sjednici nisu podržali Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o budžetima FBiH u istom tekstu kako ga je usvojio Dom naroda.

Podsjećamo, prvo je Predstavnički dom Parlamenta FBiH izglasao Prijedlog uz Amandman Lane Prlić (SDP) kojeg je uputila 29. decembra, a kojim se u prošloj godini donijela odluka o privremenom finansiranju dok se donošenje budžeta Grada Mostara prepustilo Gradskom vijeću. Nakon toga je Dom naroda usvojio prijedlog bez tog amandmana.



Prlić: Zastupnički dom ostao dosljedan Zakonu u kojem je uvršten i amandman. Arhiv

Ovim povodom reagirala je zastupnica Prlić, koja je naglasila da se navedenim prijedlogom Zakona koji je prošao na Domu naroda trebao nametnuo budžet za Grad Mostar.

- Time je Zastupnički dom ostao dosljedan Zakonu u kojem je uvršten i amandman. Građani i građanke Mostara su 20. decembra izabrali svoje predstavnike, i oni moraju donijeti budžet za Grad Mostar, a ne Parlament FBiH. Zahvaljujem se svim kolegama i kolegicama iz drugih političkih stranaka koji su ostali dosljedni prvom glasanju i time doprinijeli da o Gradu Mostaru više ne čitamo kao gradu slučaju. Hvala na podršci, pogotovo kolegama zastupnicima iz Mostara - poručila je Prlić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.