BH-GAS

Počinje sanacija magistralnog plinovoda

Snabdijevanje potrošača iz akumulacije bit će nastavljeno na predviđeni način sa ciljem da za vrijeme sanacije svi individualni potrošači i domaćinstva imaju prirodni gas

Sanacija magistralnog plinovoda počet će danas poslije 10 sati. Arhiv

A. Č.

5.2.2021

Sanacija magistralnog plinovoda počet će danas poslije 10 sati i ovo je informacija koju je BH-Gas dobio od Gas Prometa koji je zadužen za ovu sanaciju, saopćeno je.

Istovremeno, svi potrošači prirodnog gasa koji nisu prešli na alternativno gorivo su uredno snabdjeveni potrebnim količinama prirodnog gasa.

- Potrošnja prirodnog gasa je usklađena sa zahtjevima koje smo dostavili potrošačima i to na način da su svi koji imaju alternativu, i koji to mogu, prešli su na korištenje alternativnih goriva, a individualni potrošači su uskladili svoju potrošnju i trenutna potrošnja je i manja od očekivane - saopćeno je iz BH-Gasa.

Snabdijevanje potrošača iz akumulacije bit će nastavljeno na predviđeni način sa ciljem da za vrijeme sanacije svi individualni potrošači i domaćinstva imaju prirodni gas. 

- Sada sve zavisi za koje vrijeme će se radovi okončati i BH-Gas će u slučaju bilo kakvih odstupanja u dogovorenom odmah obavijestiti javnost. Zahvaljujemo se svim korisnicima prirodnog gasa što su ispoštovali sve zahtjeve BH-Gasa, a posebno što su individualni/građani potrošači prilagodili svoju potrošnju novonastaloj situaciji i zahtjevima situacije koja traži racionalno korištenje prirodnog gasa kako ne bi došlo do potpune obustave isporuke prirodnog gasa prema individualnim potrošačima - navedeno je u saopćenju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.