BANJA LUKA

Očekuje se burna sjednica NSRS-a: Hoće li autoput kroz Kozarac otjerati povratnike

Pretpostavlja se da će se raspravljati i o sadržaju pisma Incka koji je nedavno zatražio oduzimanje odlikovanja osuđenim ratnim zločincima.

N. Aj. / Srna

Danas sjednica NSRS-a

Foto: Arhiv


Krivični zakon RS

Pred poslanici će biti i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika RS, kojim je propisana kazna doživotnog zatvora za najteža krivična djela.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlozi zakona o protivgradnoj zaštiti, o slobodnim zonama RS, o gradu Derventa, o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS, o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku RS, o izmjenama i dopunama Zakona o gasu.

Planirano je i razmatranje nacrta zakona o notarskoj službi u RS, o zaštiti od uznemiravanja na radu, o studentskom standardu, o izmjenama i dopunama Zakona o studentskom organizovanju, te o izmjenama i dopunama Zakona o stočarstvu.

Brojne tačke na dnevnom redu

Na sjednici bi trebalo da bude riječi i o Prijedlogu deklaracije o zaštiti rijeka u RS koji je podnio narodni poslanik Igor Crnadak.

Narodna skupština bi trebala da razmatra i prijedlog ovogodišnjeg budžeta Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske, Prijedlog programa poslova premjera i osnivanja katastra nepokretnosti za period 2021–2025. godine.

Pred poslanicima će biti i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Međunarodnom fondu za razvoj poljoprivrede (IFAD) po projektu razvoja seoskog preduzetništva i agrara.

Bit će riječi i o prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za prvu fazu programa integrisanog razvoja koridora rijeka Save i Drine uz korišćenje višefaznog programskog pristupa.

Jučer mještani izašli na ulice

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske kod Svjetske banke - Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat oporavka i podrške firmama/poslovnim subjektima, te prijedlog odluke o usvajanju plana parcelacije za auto-put Banjaluka-Prijedor, po skraćenom postupku. 

Podsjećamo da su se mještani Kozarca i jučer okupili kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog gradnje autoputa kroz njihova imanja.

Kao prva tačka dnevnog reda predviđena su poslanička pitanja i odgovori - "Aktuelni čas".

Početak sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zakazan je za 10 sati.

Više o temi Narodna skupština RS

REPUBLIKA SRPSKA
Iz ERS-a poslali policiju da udalji Vukanovića
NA VRH

Podijeli članak na