PREMIJER RS TVRDI

Višković: Bošnjački lideri Srebrenice svjesni su da i u ponovljenim izborima neće dobiti načelničku poziciju

Pozvao je sve građane Srebrenice da u nedjelju izađu na izbore, jer, kako je rekao, u ovoj općini ima mjesta, slobode i budućnosti za sve narode i nacije

Višković tokom posjete Opštini Srebrenica. Avaz

Piše: S. Smajlović

16.2.2021

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u Srebrenici razgovarao s načelnikom općine Mladenom Grujičićem i privrednicima ove i bratunačke općine.

Teme razgovora bile su razvoj privrede, proširenje proizvodnih kapaciteta i zapošljavanje novih radnika.

- Neizbježna tema bila je i bojkot ponovljenih izbora od strane bošnjačkih političkih subjekata - rekao je Višković.

Kazao je da su to "njihove prevare i greške čime ugrožavaju razvoj i budućnost svih građana ove općine".

Naveo je da su "Bošnjački lideri Srebrenice svjesni da i u ponovljenim izborima neće dobiti načelničku poziciju i zato bojkotuju izbore".


Grujičić se zahvalio Vladi RS na podršci ovoj lokalnoj zajednici. Avaz

Pozvao je sve građane Srebrenice da u nedjelju izađu na izbore, jer, kako je rekao, u ovoj općini ima mjesta, slobode i budućnosti za sve narode i nacije. Smatra da zbog dobrobiti svih građana treba što prije konstituirati vlast.


- Privreda Općine zapošljava oko 1.000 radnika i za svaku pohvalu je što su privrednici izmirili sve zakonske obaveze, nijedan radnik nije otpušten za vrijeme pamdemije koronavirusa niti privrednici o tome razmišljaju. Njih interesuju razvojni projekti u nova radna mjesta. Nažalost, o razvojnim projektima u protekla tri mjeseca zbog odugovlačenja konstituisanja lokalne vlasti, njihovi projekti su stagnirali - naglasio je Višković.


Načelnik općine Mladen Grujičić zahvalio se Vladi RS na podršci ovoj lokalnoj zajednici koja se ogledala kroz infrastrukturne i privredne projekte, koji su, kako je kazao, vidni u protekle četiri godine te pozvao sve građane da izađu na izbore.

Boraveći u Srebrenici Višković je posjetio Rudnik olova i cinka u Sasasma koji zapošljava 480 radnika i koji na vrijeme izmiruje sve zakonske i koncesione obaveze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.