ANKETA U GLAVNOM GRADU

Pogledajte šta Sarajlije kažu o odlasku Đorđa Balaševića: "Upoznali smo se na njegovom koncertu, dobili smo sina"

Neko reče, "da on ne može umrijeti", i zaista je tako

Piše: Adela Kukić

20.2.2021

Cijeli region tuguje zbog smrti Đorđa Balaševića. Neko reče, "da on ne može umrijeti", i zaista je tako. Iz generacije u generaciju nove ljubavi rađale su se uz Balaševićeve pjesme. 

Reporteri "Avaza" danas su razgovarali s građanima Sarajeva o odlasku Đorđa Balaševića. Mladi bračni par iz Sarajeva se upoznao na koncertu koji je pokojni Đorđe Balašević održao na Skenderiji u februaru 2017. godine.


Kruna ljubavi

Za „Avaz TV“ su kazali da ih je upravo taj koncert spojio, nedugo nakon toga su se vjenčali, te kao krunu ljubavi dobili sina.

- Otišli smo na koncert i počeli se zabavljati, od tada smo zajedno, nakon čega smo ušli u brak, produkt je ovaj malac ovdje.

Sve pjesme su im drage, kažu, nijednu ne mogu posebno izdvojiti.



- Sve su nam drage. Ne znam ih tačno po nazivima, više po tekstovima, ali svaka nam je na neki način draga.

Kazali su da im je žao što nas je napustio velikan poput Balaševića.


Davao podršku

- Teško nam je i žao što je otišao jedan takav velikan, uvijek smo iščekivali nešto novo od njega, neki novi roman, neku novu pjesmu, tako da baš nam je bilo žao.

Podsjećamo, Dnevni avaz i RSG večeras organizuju mini-koncert sa početkom u 20:00 sati na Skenderiji. Na ovaj način će Sarajlije odati počast čovjeku koji im je pjesmama i lijepim riječima davao podršku u teškim trenucima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.