PONOVLJENI IZBORI

U 19 sati zatvorena sva biračka mjesta u Srebrenici

Članovi koji su odustali od biračkih mjesta odrekli su se i novčane naknade od 100 maraka, pribojavaju se krivičnih prijava, koje trebaju podnijeti nadležne institucije

S lica mjesta. Avaz

Piše: Al. B. - S. Sm.

21.2.2021

Na ponovljenim izborima u Srebrenici u 19 sati zaključeno je svih 28 biračkih mjesta, potvrdila je Ljiljana Stevanović, predsjednica Općinske izborne komisije u Srebrenici.

Vrlo mali broj Bošnjaka izašlo je na glasanje. Tako, recimo, na biračkom mjestu Luka nije izašao nijedan Bošnjak, dok je na Osmačama zabilježen samo izlazak jednog Bošnjak, Također malo je bilo bošnjačkih biračkih članova. Na nagovor Inicijative „Moja adresa: Srebrenica“, većina je odustala od učešća na izbornim mjestima, iako su ranije završili obuku.

Članovi koji su odustali od biračkih mjesta odrekli su se i novčane naknade od 100 maraka, pribojavaju se krivičnih prijava, koje trebaju podnijeti nadležne institucije.

Iz Štaba „Izbori 2021“, Policijske uprave Zvornik, potvrdili su nam, da su ponovljeni izbori na svih 28 biračkih mjesta protekli bez incidenata i nigdje nije bilo ugrožavanja izbornog procesa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.