SUSRETI

Radmanović-Al-Ahmadi: Jačati ekonomsku saradnju BiH i Saudijske Arabije

Jačati turizam jer Bosna i Hercegovina ima velike potencijale

Fena

Radmanović i Al-Ahmadi

Foto: FENA


Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osamaha Al-Ahmadija kojem je, poželivši mu dobrodošlicu, izrazio nadu da će dobri bilateralni odnosi dvije države nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno snažnije raditi na jačanju ekonomske saradnje između dvije države, posebno u oblasti turizma u kojoj Bosna i Hercegovina ima velike potencijale.

Radmanović i Al-Ahmadi pohvalili su i veliki broj potpisanih bilateralnih sporazuma kojima je, kako su ocijenili, znatno unaprijeđena saradnja dvije države. Takođe, potencirali su značaj međuparlamentarne saradnje i izrazili nadu da će ona ponovo zaživjeti, nakon suzbijanja pandemije virusa korona.

- Na kraju susreta, zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Nebojša Radmanović poželio je ambasadoru Al-Ahmadiju uspjeh u diplomatskoj misiji u BiH - saopćeno je iz Kabineta Nebojše Radmanovića.

NA VRH

Podijeli članak na