ZAKAZANO ROČIŠTE

Prodaja odmarališta u Neumu nada za radnike "Feroelektra"

Umjesto cjeline, sada će se stambene jedinice u okviru odmarališta prodavati pojedinačno, pa će i ukupna cijena biti viša za milion KM

Odmaralište „Feroelektra“: Atraktivna lokacija. Arhiv

Piše: M. Smajkić

25.2.2021

Nakon što su, putem advokata, lani u oktobru uspjeli odgoditi ročište u Općinskom sudu Čapljina, na kojem je njihovo odmaralište u Neumu trebalo biti prodano kao cjelina, radnici “Feroelektra” s nestrpljenjem čekaju početak marta.


Veća vrijednost

Za tada je oglašena pojedinačna prodaja stambenih jedinica u okviru nekretnine uz samu obalu koju posjeduje ovo privredno društvo iz Sarajeva.

Tako su radnici, praktično, postigli da se u ukupnom zbiru, pojedinačnom prodajom stanova i apartmana, izbore za cijenu od 3,7 miliona KM, što je više za milion maraka u odnosu na onu kada je odmaralište nuđeno kao cjelina.

Međutim, Senad Smajić, direktor “Feroelektra”, kaže da u konačnici nije zadovoljan vještačenjem jer, kako naglašava, vrijednost nekretnine mnogo je veća od procijenjene.


Smajić: Nadamo se pozitivnom ishodu. Arhiv

- No, šta je, tu je. Nadamo se pozitivnom ishodu, jer je novac od prodaje te nekretnine namijenjen za potraživanja radnika po pravomoćnim sudskim presudama, a riječ je o razlici plaća koje nam je “Stanić Invest” bio dužan isplatiti po ugovoru i sistematizaciji - navodi Smajić.

Općinski sud u Čapljini je za prodaju stanova, apartmana, zemljišta, poslovnog prostora i garaže “Feroelektrovog” objekta u Neumu zakazao ročišta za period od 3. do 5. marta.



Pojedinačne cijene

Na prodaju je 30 stanova površine 40 kvadratnih metara koji se nude po pojedinačnoj cijeni od 79.217 KM. Također, predmet prodaje su i četiri stana od po 50 kvadrata, čija je cijena 99.021 KM te jedan od 49 kvadrata, koji košta 97.041 KM.

Put i dvorište

Također, prodaju se i poslovni prostori površine 70, 30 i 16 kvadratnih metara po cijenama od 207.944 KM, 89.119 KM i 47.530 KM. Prilazni put i dva dvorišta se, isto tako, posebno prodaju, kao i jedna garaža površine 15 kvadrata.

Sve osobe koje su zainteresirane za kupovinu nekretnine mogu pogledati 2. martau periodu od 10 do 12 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.