NA KOVAČIMA

Delegacija SBB-a učenjem Fatihe i minutom šutnje rahmetli Aliji Izetbegoviću obilježila Dan nezavisnoti BiH

Iako smo se izborili za nezavisnu, suverenu i državu koja će biti dio EU i NATO saveza, nažalost, i danas se borimo za to da 1. mart bude ponos za cijelu državu, rekao je Anis Krivić

A. Ka.

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH danas je na šehidskom mezarju Kovači, učenjem Fatihe i minutom šutnje prvom predsjedniku Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću, obilježila Dan nezavisnosti BiH.

Delegaciju je predvodio politički direktor SBB-a Anis Krivić, koji je kazao da je rahmetli Alija Izetbegović, kao prvi predsjednik RBiH, ličnost koja simbolizira Dan nezavisnosti naše države i da je zbog toga delegacija SBB-a odlučila da na ovaj dan oda počast rahmetli predsjedniku.

U delegaciji su bili federalni ministri, općinski vijećnici, dolegati u domu naroda, predstavnickom domu FBIH, zastupnici u Skupstini KS, bivši ministri u Vladi KS…

- Kovači, kao i mnogobrojni bijeli nišani i crni križevi na drugim mezarjima i grobljima širom države, svjedoče i podsjećaju nas na period kad je BiH morala da odbrani svoju nezavisnost. Umjesto da je u miru slavila taj dan i sve dane koje su uslijedili, nažalost, naši država i građani su se braniti od oružane agresije. Iako smo se izborili za nezavisnu, suverenu i državu koja će biti dio EU i NATO saveza, nažalost, i danas se borimo za to da 1. mart bude ponos za cijelu državu, u svim dijelovima, za sve Bosance, Bosanke, Hercegovce i Hercegovke. Stoga, SBB, kao jedan od ključnih politčkih faktora u očuvanju 1. marta i nezavisnosti, želi sretan i ponosniji 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, svim patriotima, svim ljudima koji poštuju našu domovinu i koji doprinose njenom razvoju – rekao je politički direktor Anis Krivić.

NA VRH

Podijeli članak na