NA LICU MJESTA

Vučić: Tražite koju god hoćete vakcinu, dostavit ćemo vam

Sretan sam ako ćemo ovim vakcinama moći da spasimo barem pet, devet, deset života, kazao je Vučić

Vučić: Mi u Srbiji ne možemo da budemo sretni ako građani u Sarajevu nisu sretni. M. Aščić

Miralem  Aščić
Piše: Miralem Aščić

2.3.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se medijima nakon što je danas u ime Srbije uručio 5.000 vakcina odnosno 10.000 doza vakcine "AstraZeneca". Kazao je da nije došao da posebno govori o vakcinama.

- Obezbijedili smo 10.000 doza "AstraZeneca" vakcina, to možete da koristite i na 5.000 i na 10.000 ljudi jer je kasnije revakcinacija. Na vlastima FBiH je da donesu odluku da li će da idu s ljekarima u crvenoj Covid zoni ili na neki drugi način. Sretan sam ako ćemo time da spasimo pet, devet, deset života - kazao je Vučić.

Naveo je da je na sastanaku članove Predsjedništva BiH zamolio da razmisle o ideji da naprave veliki samit Srbije i BiH u Beogradu.

Kako je pojasnio to bi bio samit svih privrednika i biznismena, a samim tim i saradnje, povjerenja. Cilj je šire otvaranje granica jedni prema drugima, veća trgovinska razmjena koja bi dovela do povećanja plaća.

- Ovo su vakcine za FBiH. Pošto vidim da neki imaju primjedbe, tražite koju god hoćete vakcinu dostavit ćemo vam. Koju god budu željeli građani BiH tražite mi ćemo vam je dostaviti. Imamo četiri vrste. Ovo nije pitanje povjerenja, ne živimo za to da opanjkavamo jedni druge pred svjetskim zvaničnicima. Živimo jedni s drugima i jedni pored drugih. Nikog bližeg nemamo.  Mi u Srbiji ne možemo da budemo sretni ako građani u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Brčkom... nisu sretni. Zato nam je važno da mi sarađujemo - rekao je Vučić.  


Vučić i Dodik na Sarajevskom aerodromu. M. Aščić

Dodao je da je svojim domaćinima rekao da krenu razgovarati jednim glasom prema svijetu, da zajednički ukažu na probleme.


- Da im kažemo od vas nismo dobili nijednu vakcinu, ako nismo mogli, imamo svog komšiju i prijatelja on će nam pomoći. I kad kuću gradite pomoći će vam komšije, neće onaj iz drugog sela i grada. Insistirat ću na tome da mi balkanski narodi možemo sami sebi da pomognemo. Zahvalan sam domaćinima, sve najbolje im želim. Želim dobro zdravlje ljudima u BiH. Vjerujem da će životi ljekara biti neuporedivo zaštićeniji - poručio je Vučić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.