VREMENSKA PROGNOZA

Zima se ne predaje: U narednim danima bit će i snijega

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju sunčano vrijeme

Jutarnja temperatura od -7 do -1 stepen. Arhiv

A. Č.

7.3.2021

Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju sunčano vrijeme. Puhat će slab vjetar u Bosni promjenljivog smjera, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni.

U Sarajevu će biti sunčano. Jutarnja temperatura oko -5, dnevna oko 6 stepeni.

U ponedjeljak prije podne u Posavini i istočnim područjima Bosne očekuje se pretežno sunčano uz postepen porast naoblake. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Hercegovini i jugozapadu Bosne može biti slabe kiše. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12 stepeni.

Za utorak je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima Bosne sa susnježicom i snijegom. Glavnina padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni.

U srijedu će preovladavati oblačno vrijeme. Prije podne sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Poslije podne i večernjim satima slaba kiša u Hercegovini, a u centralnim i istočnim područjima Bosne sa slabim snijegom ili susnježicom. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 11 stepeni.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.