PREDSJEDNIK SDS-A

Šarović odgovorio Dodiku: Radili ste sa OHR-om

On je rekao da je protiv avanturističke politike, koju vodi Milorad Dodik i od Republike Srpske pravi "strašilo" u svijetu

Mirko Šarović. Avaz

E. T.

10.3.2021

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je danas da se kada je u pitanju visoki predstavnik u BiH kao i položaj Republike Srpske da se slaže sa onim što je iznio predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ali, kako je rekao, kasnite, dobro kasnite.

Takve stavove morali ste imati prije 15-16 godina ili ranije kada ste bili vlast i kada je vaša uloga u prenosu ovlaštenja bila ite kako značajna - rekao je Šarović i podsjetio da je blizu 100 prenesnih nadležnosti s nivoa Republike Srpske na BiH.

Šarović je podsjetio Dodika da je njegova uloga tada bila značajna u prenosu tih nadležnosti i da su sve nametunute odluke visokih predstavnika izglasane upravo glasovima sadašnje većine koju predvodi SNSD Milorada Dodika.

Šarović je podsjetio da je on jedan od onih koji su prošli "torturu OHR-a, NATO-a i drugih".

- I Vi, gospodine Dodik ste tada rekli, mora da je on kriv kada je ovo doživio. To je bio vaš odgovor na odluku OHR-a kada sam je bio proganjan od njih. Pogledajte stenograme šta ste govorili - kazao je Šarović.

On je rekao da je protiv avanturističke politike, koju vodi Milorad Dodik i od Republike Srpske pravi "strašilo" u svijetu.

- Niste me ubijedili u razloge održavanja ove sjednice i da podržim vaše stavove - kazao je Šarović i dodao da Dodik zaslužuje, ako postoji kakva, nagrada za zamajavanje javnosti, jer godinama manipulišete narodom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.