ČELNIK POLICIJSKOG ODBORA

Čegar za "Avaz": Hafizović “sjekao glave” po FUP-u, a sada traži milost

Lukaču isplatio 30.000 KM otpremnine i omogućio mu 3.000 penzije, kaže Čegar

Čegar: Progonili su ljude na pravdi Boga. Avaz

Piše: M. Aščić

10.3.2021

Predsjednik Policijskog odbora Zoran Čegar potvrdio je jučer za „Avaz“ da se Nurudin Hafizović, bivši v. d. direktora Federalne uprave policije (FUP), žalio Odboru zbog premještaja u ovoj policijskoj agenciji. Čegar nam je rekao da je žalbu zaprimio, ali da je, zbog toga što je nejasna, vraćena na dopunu.

-Mi ćemo sve provjeriti. U to nema sumnje. Međutim, ovdje moram reći nekoliko stvari. Hafizović je zbog premještaja godinu bio na bolovanju, znači nije radio. Drugo, kada je ''skidao glave'' po FUP-u, radio je šta je htio, uništavao predmete, to mu nije smetalo. Svi znamo šta je i kako radio s Draganom Lukačem i kako su progonili ljude - kaže Čegar.

Prema njegovim riječima, Hafizović i Lukač su „uništili FUP svojim činovanjima podobnih“.

- Radili su šta su htjeli. Sada kada se radi po zakonu, kada je FUP stao na noge, onda mu smeta. Kada je ''sjekao glave'' mačem, nije imao milosti, a sada milost traži. Na pravdi Boga je skidao ljude s pozicija, a Lukaču isplatio 30.000 KM otpremnine. Omogućio mu je i 3.000 KM penzije. Niko u FUP-u nije više hajrovao nego dvojac Hafizović - Lukač - ističe Čegar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.