SARAJEVO

Skandalozno: Dok koronavirus hara, građani cijeli dan bez vode!

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u večernjim satima, naveli su iz VIK-a

Radovi u centru grada. VIK

Fu. M.

12.3.2021

Preduzeće "Vodovod i kanalizacija" (VIK) jutros je obavijestilo građane Kantona Sarajevo koje ulice i naselja će danas ostati bez vode, zbog kako su naveli "redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema".

Međutim, iako su najavili da se normalizacija vodosnabdijevanja očekuje u večernjim satima, kako su nam javili građani, voda još uvijek nije došla. 

Iz VIK-a su također jutros naveli i da su planirani radovi na uvezivanju novopoloženog transportnog cjevovoda DN 500 mm, za pravac pumpanja PS. ''Alipašin most'' – PS. ''Centar''.


Informacija o radovima na vodovodnoj mreži za dan 12.03.2021. godine U okviru redovnih aktivnosti na održavanju...

Objavljuje KJKP Vodovod i kanalizacija doo SarajevoČetvrtak, 11. ožujka 2021.

- Pomenuti radovi izvodit će se istovremeno na četiri lokacije u ulici Zmaja od Bosne. Zbog navedenih radova doći će do poremećaja u vodosnabdijevanju u slijedećim naseljima: Podhrastovi, Breka, Stara Breka, Kromolj, Poljine, Grdonj, Bjelave, Panjina kula, dio naselja Sedrenik i visočiji dijelovi naselja Mejtaš. Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u večernjim satima - naveli su iz VIK-a.

Građani su odavno izgubili živce. 

- Kad ćete pustiti vodu? Narod se u izolaciji bori sa koronavirusom bez vode sram vas bilo - jedan je od komentara na Facebook stranici Vodovoda i kanalizacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.