PARLAMENT FBIH

Obradović: Krizni štab da proglasi stanje prirodne nesreće

Moramo se izdignuti iznad uobičajne političke kaljuže, poručio je Obradović

Obradović: Ovo vrijeme traži državničko držanje. Arhiv

Piše: E. H.

18.3.2021

Spašavanje ljudskih života treba biti na prvom mjestu, poručio je na vanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka.



Stranačka prepucavanja

Prema njegovim riječima, stranačka prepucavanja, svađe i prebacivanja odgovornosti neće nigdje dovesti.

- Moramo se izdignuti iznad uobičajne političke kaljuže jer to od nas traži ovaj težak trenutak, od nas to očekuju građani. Nalazimo se u jednoj historijskoj drami, ovakva zadnja zdravstvena je bila prije 100 godina za vrijeme Španske gripe. Ovo vrijeme traži državničko držanje i politiku - kazao je Obradović.

Kolege je pozvao da učine sve da donesu jednoglasne zaključke koji će biti okrenuti spašavanju života prvenstveno, a onda i ekonomije.


Krizni štab

- Prvo, da Krizni štab proglasi stanje prirodne nesreće. Znam da je za to potrebno da najmanje tri kantona izraze svoju saglasnost, i treba vidjeti novo stanje, i da se uvede lockdown na 14 dana u Federaciji, prvenstveno za kafiće, tržne centre, skijališta... – istakao je Obradović.

Dodao je da je dostupna vakcina ujedno i najbolja vakcina.

- Dajte da barem danas pokažemo odgovornost, da građani osjete kako postoji neko ko o njima brine i da im možemo barem malo dati nade kako neće biti ostavljeni na cjedilu - zaključio je Obradović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.