STANJE NA PUTEVIMA

Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

A. Ka.

Radovi na brojim putevima

Foto: Ilustracija


Na planinskim prevojima Oštrelj (Bosanski Petrovac - Drvar) i Han Pogled (Han Pijesak - Vlasenica) pada slabiji snijeg, ali se ne zadržava na kolovozu.

- I na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima kolovoz je mokar i klizav, pa vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Učestali su i odroni kamenja na kolovoz – saopćili su iz BIHAMK-a.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic - Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično - jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23 - 4:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na sanaciji magistralnog puta Stolac - Hutovo izvode se u reonu mjesta Cerovica, a saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na regionalnom putu Tromeđa - Zvirovići (dionica Tromeđa - kružna raskrsnica Atlas) za danas i naredna dva dana (19. do 21. marta) najavljeno je asfaltiranje, zbog čega će se u terminu od 7:30 do 18 sati saobraćaj iz pravca Čapljine preusmjeriti desno prije mosta u Miletini za Međugorje, a iz pravca Čitluka u pravcu Čapljine na alternativni pravac Čitluk -,,Mostarska vrata”- Čapljina.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Više o temi Bosna i Hercegovina

NA VRH

Podijeli članak na