AVAZ TV

"Slobodan udarac": Bravo za Jasmilu i Lanu, ništa nam nisu dužne!

Ovi rezultati posljedica su izvanrednog talenta, rada i entuzijazma pojedinaca koji rezultate ostvaruju uprkos našem sistemu, a ne zahvaljujući njemu

Piše: Danijal Hadžović

22.3.2021

Avaz TV u drugoj epizodi emisije "Slobodan udarac" donosi video-komentar Danijala Hadžovića o dva velika uspjeha za našu zemlju iz prošle sedmice: nominaciji za Oscara filma "Quo vadis, Aida" Jasmile Žbanić te izvanrednog rezultata naše petnaestogodišnje plivačice Lane Pudar, koja se s drugim najboljim rezultatom na svijetu plasirala na Olimpijske igre. Ipak, ovi rezultati posljedica su izvanrednog talenta, rada i entuzijazma pojedinaca koji rezultate ostvaruju uprkos našem sistemu, a ne zahvaljujući njemu.


- I za film „Quo Vadis, Aida“ Žbanić i njen suprug Damir Ibrahimović godinama su uporno i mukotrpno kucali na mnogobrojna vrata dok nisu uspjeli skupiti potreban novac za snimanje ovakvog historijski značajnog umjetničkog djela koje govori o najvećoj tragediji ove zemlje u modernoj historiji. No govorimo o uspješnoj režiserki kojoj je do sredstava i podrške vjerovatno mnogo lakše doći nego nekome manje poznatom i profiliranom. A šta je sa svim tim silnim talentovanim pojedincima koji u ovoj zemlji nikada neće dobiti priliku da realiziraju svoj  potencijal? 



Kompletan komentar pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.