VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno sa slabim snijegom ili susnježicom u večernjim satima

Nepovoljne biometeorološke prilike, neuobičajeno niske temperature i povremene padavine, još uvijek će predstavljati problem hroničnim bolesnicima i meteoropatama

Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 4 stepena. Arhiv

A. J.

23.3.2021

U centralnim i istočnim područjima Bosne danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom u večernjim satima. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 2 do 8, na jugu do 11 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.


Umanjiti aktivnosti

Opća slika će biti lošija u centralnoj i istočnoj Bosni. Nepovoljne biometeorološke prilike, neuobičajeno niske temperature i povremene padavine, još uvijek će predstavljati problem hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju odijevanju. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne malo ugodnije, stabilnije, ali i ovdje uz stalno sjeverno strujanje, koje će uveliko pojačavati osjet hladnoće većim dijelom dana.

Sutra pretežno oblačno vrijeme. U nižim područjima centralne, istočne i zapadne Bosni očekuje se susnježica ili kiša, a u višim snijeg. Jutarnja temperatura od -3 do 1, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni.




Oblačno i u četvrtak

Pretežno oblačno vrijeme i u četvrtak. Poslije podne ili u večernjim satima smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 0 do 4, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 15 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.