VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno oblačno, slab snijeg u centralnim područjima

Lagani porast temperatura i postepeni prestanak padavina, ugodno će djelovati na većinu populacije

Očekuje se lagani porast temperatura. Arhiv

A. J.

25.3.2021

U Bosni danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima slab snijeg ili susnježica je moguća u centralnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu od 1 do 5, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 13 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Posvetiti pažnju odijevanju

Biometeorološke prilike blago će se popravljati sa odmicanjem dana. Lagani porast temperatura i postepeni prestanak padavina, ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Još uvijek će biti prohladno, naročito u jutarnjim satima, stoga nije naodmet biti oprezniji i posvetiti pažnju odijevanju, te ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa dolaskom noći opća slika dodatno će se proljepšati.

Sutra sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od 0 do 4, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 16 stepeni.

U subotu pretežno oblačno

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima u Posavini je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a najviša dnevna od 8 do 16 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.