MIGRANTSKA KRIZA

Ilegalne migracije: Japan donira BiH osam miliona KM

Sredstva će biti utrošena za nabavke modernih sigurnosnih kamera za nadzor granica I vozila sa ugrađenim sigurnosnim kamerama za potrebe patrola

A. K.

Vlada Japana donira BiH 8 miliona KM u borbi protiv ilegalnih migracija

Foto: Arhiva


Na prijedlog Ministarstva sigurnosti utvrđen je Prijedlog sporazuma putem razmjena nota između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Japana o bespovratnoj pomoći te zemlje od osam miliona KM.

Ta donacija u vrijednosti od oko osam miliona KM namijenjena je borbi protiv ilegalnih migracija i efikasnijem upravljanju migrantskom krizom u BiH.

Sredstva će biti utrošena za nabavke modernih sigurnosnih kamera za nadzor granica, vozila sa ugrađenim sigurnosnim kamerama za potrebe patrola, te kombija za siguran transport ilegalnih stranaca i osoblja organa za provođenje zakona.

Primaoci japanske donacije su Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH, Služba za poslove sa strancima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Prijedlog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH, a za bh. potpisnika je predložena ministrica vanjskih poslova, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na