NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Amerika nam uvodi sankcije?

Stigle prve količine vakcina za Bosnu i Hercegovinu

Piše: Avaz.ba

26.3.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Amerika nam uvodi sankcije?

Sjedinjene Američke Države zaprijetile su sankcijama svim pojedincima, kompanijama i organizacijama iz BiH koje na bilo koji način učestvuju u ruskim plinskim projektima „Sjeverni tok“ i „Turski tok“, saznaje „Dnevni avaz“.

VLADA FBiH Stigle nove ponude za nabavku vakcina: "AstraZenecu" nude za 5,35 dolara po dozi.

Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici formirala je tim koji će direktno pregovarati s vladama država koje proizvode vakcine protiv koronavirusa.

Komentar dana napisao je Fahir Karalić: Sebijina i Alisina amnezija

COVAX  Stigle prve količine vakcina za Bosnu i Hercegovinu: Nije dovoljno ni za 2 posto stanovništva.

Prva količina vakcina koje je Bosna i Hercegovina naručila putem COVAX mehanizma stigla je jučer na Sarajevski aerodrom. U jutarnjim satima dopremljeno je 23.400 doza „Pfizera“, a sinoć je stiglo i 26.400 doza “AstraZenece”.

ANALIZA Slijede li duboki potresi na političkoj sceni: Četvorke nema, šta dalje?

Ličnost dana je Miroslav Stevanović: Gol za remi.

Na stranama Globusa: Kontejnerski brod „Evergreen“  zapeo u Sueckom kanalu, blokiran saobra ćaj kroz jedan od najprometnijih svjetskih kanala.

Pitanjem uspostavljanja jedinstvenog registra računa fizičkih lica bespotrebno se politizira, kazao je za „Avaz“ direktor Udruženja banaka BiH Berislav Kutle.

U domovima zdravlja u Kantonu Sarajevo nedostaje injekcija „Clexane“ (kleksan), namijenjenih pacijentima kojima je dijagnosticirana trombofilija, koji su imali infarkt… Kako su nam kazali građani kojima su potrebne ove injekcije, a koje sprečavaju nastanak tromba, potrebno je nešto hitno uraditi, jer su im ugroženi životi.

Na stranama mozaika izgradnja dionice Buna - Počitelj ulazi u završnicu. Nad Neretvom se izdigli kolosalni stubovi mosta.

Inicijativa "Avaza": Napraviti što više taktilnih staza u gradu

Crna hronika: Drama u Mošunju kod Viteza, slatkišima mamili djevojčice da uđu u vozilo.

Sutkinja Kantonalnog suda u Sarajevu Žana Knežević osudila je M. D. (41) na 14 godina zatvora zbog višegodišnjeg i brutalnog silovanja svoje, tada 14-godišnje, kćerke, potvrđeno je portalu „Avaza“ iz Kantonalnog suda u Sarajevu.

Na stranama Jet seta: Branko Đurić Đuro o 500. izvedbi predstave, koronavirusu, planovima...za "Avaz": Za mene je realnost samo jedna, na ove nove se neću privikavati

Sport: Legende bh. fudbala analiziraju remi "Zmajeva" u Helsinkiju: Bod velik kao kuća

U današnjem broju poklon prilog "TV Extra"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.