NA LICU MJESTA

Stiglo 30.000 vakcina koje je Erdoan donirao BiH

U teškim trenucima mi ćemo nastaviti da budemo uz BiH, rekao je Ozgur Sahin, otpravnik poslova Ambasade Turske u BiH

Piše: E. Halimić

28.3.2021

Stiglo 30.000 vakcina iz Turske - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Avion sa vakcinama koje je donirao Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) BiH sletio je na sarajevski aerodrom.

Nakon razgovora s predsjednikom Erdoanom, mi smo odmah pokrenuli proceduru i završili sve u saradnji sa vlastima u BiH. Danas smo sretni što su ove vakcine stigle. U teškim trenucima mi ćemo nastaviti da budemo uz Bosnu i Hercegovinu. Želimo biti podrška građanima BiH u borbi protiv ove bolesti i podrška u svakom trenutku - rekao je Ozgur Sahin, otpravnik poslova Ambasade Turske u BiH.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić zahvalio se predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu. Vakcine su donirane prilikom posjete članova Predsjedništva BiH Ankari. 

- Ovo je najveća pojedinačna donacija vakcina, ali sigurno je da ona neće biti dostatna. Hvala uime građana BiH na činjenici da pokazuju razumijevanje i spremnost da budu s nama, dijele teškoće vremena i pomažu na način koji nam je potreban - poručio je Cikotić.

Prisutnima se obratio i šef Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U ovim teškim trenucima kada se naš narod i zdravstveni sistem bori, svaka pomoć dobro dođe. Lijepo je vidjeti kako to u regionu radi i Srbija, koja je dozvolila da se i dobar broj građana BiH vakciniše. Ako ovih 30.000 vakcina samo jedan život spasi, onda je pomoć velika. Hvala Republici Turskoj na donaciji koja je izuzetno značajna - kazao je Boško Tomić.

Podsjećamo, prilikom dvodnevne posjete Predsjedništva BiH Ankari predsjednik Republike Turske Erdoan donirao je 30.000 vakcina BiH.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.