UBIJEN 1999. GODINE

Obilježena 22. godišnjica smrti Joze Leutara

Dok se Leutar 16. marta 1999. u službenom automobili vozio na posao, eksplodirala je eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom automobilu

D. H.

Godišnjica smrti Joze Leutara

Foto: FMUP


Obilježena 22. godišnjica smrti zamjenika ministra FMUP-a, Joze Leutara.

Delegacija Federalne uprave policije je danas, 28.03.2021. godine položila vjence u zgradi Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova / Federalne uprave policije, kao i na mjestu ukopa u Mostaru pok. zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Joze Leutara.

Podsjećamo, povodom obilježavanja 22. godišnjice atentata na zamjenika ministra Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Joze Leutara, delegacija Federalne uprave policije je dana 16.03.2021. godine, položila vijenac na spomen-obilježju u Alipašinoj ulici u sarajevskom naselju Ciglane.

  • Obilježavanje godišnjice smrti Joze Leutara

    Obilježavanje godišnjice smrti Joze Leutara

    Foto: FMUP


Podsjetimo, dok se Leutar 16. marta 1999. u službenom automobili vozio na posao, eksplodirala je eksplozivna naprava koja se nalazila u njegovom automobilu u 7:50 ujutro. S njim je u automobilu stradao vozač Željko Ćosić, čije ozljede nisu bile opasne po život, a Leutar je zadobio teške ozljede od kojih nije uspio doći svijesti. Umro u sarajevskoj bolnici Koševo 28. marta. 

Više o temi Jozo Leutar

Više o:

Jozo Leutar FMUP
NA VRH

Podijeli članak na