REAKCIJE

Pravda za Dženana Memića: Incko, ko treba da se srami?

Iz njihove reakcije se precizno da naslutiti da je Valentin Incko ušao u nedopustivi prostor miješanja u operativni (ne)rad nadležnih tužilaštava i dodatno da vrši pritisak na slobodne medije

Piše: E. T.

30.3.2021

Muriz Memić i Valentin Incko. Avaz

Nakon što je večeras pod firmom OHR-a emitirano saopćenje da OHR podržava Ured disciplinskog tužitelja i traži od medija da iznose tačne kvalifikacije, stigla je reakcija od porodice Memić odnosno Facebook stranice Pravda za Dženana Memića. 


Iz njihove reakcije se precizno da naslutiti da je Valentin Incko ušao u nedopustivi prostor miješanja u operativni (ne)rad nadležnih tužilaštava i dodatno da vrši pritisak na slobodne medije.


Zbog pojašnjenja našim čitaocima, stranica Pravda za Dženana Memića je u svom statusu objavila naslov i način kako je Inckovo saopćenje prenio bilten Osmana Mehmedagića Osmice Slobodna Bosna. 


Status Pravde za Dženana Memića prenosimo u cjelosti:


- Ako ćemo pravedno i na osnovu činjenica, što bi mediji trebali poštovati, onda je od ključne važnosti pitanje zašto Dalida Burzić, Sead Kreštalica, Želimir Lepir, Dalibor Vrećo i dr. nisu disciplinski procesuirani zbog neodgovarajućih istraga čiji je cilj zataškavanje očiglednih ubistava?!

Gospodin Incko je o tome više puta govorio pred vijećem sigurnosti UN-a!

Neka čitaoci sami zaključe ko je ovdje posramljen! 

PRAVDA ZA DŽENANA I DAVIDA !!! – napisano je u statusu na stranici Pravda za Dženana Memića.


Status objavljen na stranici Pravda za Dženana Memića. Printscreen

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.