POMOĆ EVROPSKE UNIJE

Ambasador Johan Satler uručio Općoj bolnici dva respiratora

Respiratore ćemo instalirani u Covid odjel ove zdravstvene ustanove, izjavio Gavrankapetanović

Detalj s primopredaje vrijedne donacije. Opća bolnica

Fu. M.

31.3.2021

Šef  Delegacije Evropske unije u BiH Johan Satler (Johann Sattler) uručio je danas Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ dva respiratora u vrijednosti od 79.000 KM, čiju je nabavku finansirala Evropska unija u okviru pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije Covid-19.

Donirani respitatori su proizvedeni u Njemačkoj, marke  "Drager", a nabavka ove moderne opreme je urađena posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) BiH.

Ambasadoru Satleru i EU na donaciji se u ime pacijenata i uposlenika zahvalio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

- Respiratore ćemo instalirani u Covid odjel ove zdravstvene ustanove i dobro će doći da nastavimo pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu našim pacijentima, kojih je danas na bolničkom liječenju oko  200 - kazao je prof. Gavrankapetanović  i još jednom  pozvao građane da budu strpljivi i da poštuju  preporučene zaštitne mjere.

Uz prof. Gavrankapetanovića  današnjoj primopredaji su  prisustvovale i anesteziolozi prim. dr. Marina Juroš Zovko, prim.dr. Elma Vukotić i dr. Ranka Erić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.