SOLIDARNOST

Općina Novo Sarajevo ustupila na korištenje Općoj bolnici sanitetsko vozilo

Dvojica ljekara, inače donedavno kolega, su ovom prilikom razgovarali i o radu Opće bolnice u uslovima pandemije

Upotrebom sanitetskog vozila bit će olakšan rad jer je velika frekvencija pacijenata i osoblja unutar bolnice. Opća bolnica

A. K.

1.4.2021

Kao znak podrške u borbi s aktuelnom pandemijom koronavirusa, Općina Novo Sarajevo danas je ustupila na korištenje ambulantno vozilo Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Primopredaja vozila je izvršena uz prisustvo načelnika Općine Novo Sarajevo dr. Hasana Tanovića i prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića,direktora Opće bolnice. Dvojica ljekara, inače donedavno kolega, su ovom prilikom razgovarali i o radu Opće bolnice u uslovima pandemije, saopćeno je iz Opće bolnice.

Prof. Gavrankapetanović je, uz veliku zahvalnost za podršku koja je stigla od Općine Novo Sarajevo i načelnika Tanovića, naglasio da će upotrebom sanitetskog vozila biti olakšan rad jer je velika frekvencija pacijenata i osoblja unutar bolnice. Posebno je istakao da je od toga važnija solidarnosti i razumijevanje koje pokazuju naše institucije. Informirao je načelnika Tanovića o trenutnoj situaciji u Covid odjelu, gdje je već danima na hospitalizaciji oko 200 pacijenata te da svakodnevno kroz Covid trijažnu ambulantu prođe više od 100 pacijenata.

Načelnik Tanović je iskazao poštovanje i zahvalnost svom medicinskom osoblju za njihov predani rad i trud u ovom teškom periodu i obećao nastavak saradnje i podrške kako bi svi zajedno što lakše izašli iz ove situacije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.