ZASTOJ U RADU

Apsurd Cikotića: Formirao pa rasformirao radnu grupu za izradu zakona o državnoj policiji

Istu grupu imenovao prije pola godine, policija najavila nove proteste ispred zgrade Predsjedništva BiH

Cikotić: Tvrdi da je došlo do zastoja. Avaz

Piše: M. Aščić

8.4.2021

I dok državni policajci mjesecima traže da im se uskladi osnovica za plaću, najavljujući nove proteste, ovoga puta ispred Predsjedništva BiH, Selmo Cikotić, ministar sigurnosti BiH, formirao je pa rasformirao radnu grupu za izradu nacrta prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima BiH.

Zanimljivo je da je Cikotić ovu radnu grupu formirao u novembru prošle godine i u nju imenovao predstavnike Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Granične policije BiH, Saveza sindikata policijskih tijela BiH, Agencije za policijsku potporu te Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.



Faksimil rješenja Cikotića. Avaz

Kao razlog za odluku da rasformira radnu grupu, koja je imala zadatak da izradi nacrt ovog zakona, Cikotić je naveo da „cijeneći da je došlo do zastoja u radu“, grupi prestaje mandat.

No, prema informacijama „Avaza“, ova radna grupa se sastala samo jednom, a članovi, većinom diplomirani pravnici, ocijenili su da je rješenje kojim su imenovani nepotpuno jer nije precizirano šta im je posao, o čemu su obavijestili i Cikotića.

Ali, umjesto pojašnjenja, Cikotić je radnu grupu rasformirao.

Za to vrijeme državni policajci, koji traže da se osnovica vrati jer rade za siću, najavljuju nove proteste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.