AVAZ SAZNAJE

Skandalozno: Selmo Cikotić blokirao dodjelu priznanja Graničnoj policiji

Međutim, odlukom Selme Cikotića, ministra sigurnosti BiH, ova priznanja uopće neće biti ni dodijeljena

Miralem Aščić
  • Šta je Cikotić napisao u odgovoru

    Šta je Cikotić napisao u odgovoru

    Foto: Avaz


U ponedjeljak, 7.juna Granična policija BiH obilježit će 21.godišnjicu postojanja na kojoj su najboljim policijskim službenicima trebale biti dodijeljene "Zlatne" i "Srebrene" značke. Radi se o 30 priznanja za hrabrost i doprinos u obavljanju policijskih zadataka tokom ove i prošle godine.

Međutim, odlukomSelme Cikotićaministra sigurnosti BiH, ova priznanja uopće neće biti ni dodijeljena.

Saznajemo da je apsurdno obrazloženje Cikotića da se hrabri pojedinci ne nagrade.

Cikotić, koji je kao ministar trebao odobriti prijedlog Granične policije koja i finansira ova priznanja, odgovorio je da mu je kasno stigao prijedlog, tačnije da je sve zaprimio 2.juna, a da je godišnjica obilježavanja 6.juna, odnosno  7.juna.

  • Šta je Cikotić odgovorio Upravi Granične policije

    Šta je Cikotić odgovorio Upravi Granične policije

    Foto: Avaz


 - Potpuno je jasno da zbog veoma kratkog vremenskog roka za izradu 30 rješenja za dodjelu predloženih nagrada, ovo Ministarstvo nije u mogućnosti provesti kompletnu proceduru propisanu Odredbama pravilnika o nagradama u policijskim organima BiH- stoji u aktu Cikotića.

U prevodu, Ministarstvo nije u mogućnosti isprintati 30 rješenja. Naši sagovornici tvrde da je prijedlog stigao 31.maja na adresu Ministarstva. Rečeno nam je da će naredne sedmice zbog bahatog ponašanja Cikotića biti podnesena i krivična prijava.

- Zamislite da nemaju vremena da isprintaju 30 rješenja. Zbog toga ljudi neće dobiti zaslužene nagrade. Ovo je do sada nezabilježen udar jednog politikanta na operativnu samostalnost najveće državne policijske agencije - kaže sagovornik.

NA VRH

Podijeli članak na