IZJAVA ZA MEDIJE

Karić, Margetić i Bašić: Opravdat ćemo povjerenje i raditi na razvoju Sarajeva

Pozivam vas da budete moji prijatelji i da pokažemo ljubav prema Sarajevu, kazala je gradonačelnica Karić

Karić: Vrijedno ću raditi sa svojim saradnicima kako bi vratili zlatno doba Sarajeva. A. Ovčina

Piše: Amila Ovčina

8.4.2021

U izjavi za medije nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zahvalila se vijećnicima i vijećnicama koji su je jednoglasno izabrali, ali i novinarima.

- Hvala što ste uvijek uz grad Sarajevo, što pružate podršku i pomažete da najljepša slika u gradu Sarajevu u Evropu i svijet uvijek ide ovako ažurno. Ono što mogu garantovati je da ću vrijedno raditi sa svojim saradnicima kako bi vratili zlatno doba Sarajeva. Sarajevo je multikulturalan grad, grad sporta, umjetnosti i obrazovanja. Pozivam sve građane da mi pomognu da uradimo ono najbolje i da se odupiremo svim teškim preprekama i teškom vremenu. Pozivam vas da budete moji prijatelji i da pokažemo ljubav prema Sarajevu - kazala je Karić.

Zamjenici gradonačelnice Haris Bašić i Anja Margetić zahvalili su se na ukazanom povjerenju, te su naglasili da će ga opravdati.

- Želim da kažem da ću svoj potencijal, svoje iskustvo i kapacitete iskoristiti u naredne četiri godine da doprinesem razvoju Sarajeva - kazala je Margetić.

Bašić je poručio da će zajedno pokazati da je Sarajevo glavni grad.

- Ogromna mi je čast i zadovoljstvo biti zamjenik gradonačelnice Sarajeva. Zajedno ćemo pokazati da je Sarajevo glavni grad BiH - rekao je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.