UPUTILI SAUČEŠĆE

Skupština i Vlada KS: Divjak je bio Beograđanin po rođenju a borac za pravdu i istinu po opredjeljenju

Poseban osjećaj i pažnju imao je za djecu, naročito onu koja su ostala u ratu bez roditelja, naveli su

Jovan Divjak. Vlada KS

Fu. M.

8.4.2021

U povodu smrti Jovana Divjaka, generala Armije Republike Bosne i Hercegovine u penziji, izraze saučešća porodici i prijateljima uputili su čelnici i članovi Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo.

- U vremenu posljednjih ispraćaja mnogih dragih ljudi, smrt Jovana Divjaka, posebno je odjeknula u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.

Nije Jovan Divjak imao dileme 1992. godine da svoje vojno znanje i veliko srce stavi u odbranu našeg grada i države. Beograđanin po rođenju a borac za pravdu i istinu po opredjeljenju, bila je njegova misija cijelog života.Ostao je sa nama u najtežim vremenima, nikad nije išao lakšim, uvijek ispravnim putem.

Poseban osjećaj i pažnju imao je za djecu, naročito onu koja su ostala u ratu bez roditelja. Zbog toga, odmah iza rata pokreće Udruženje 'Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu', koje je svojim radom omogućilo obrazovanje hiljadama naših najmlađih sugrađana.

General Jovan Divjak je dobio mnoga priznanja, ne samo u BiH, nego širom svijeta.

Sarajevo mu se za njegova plemenita djela zahvalilo dodjelivši mu Šestoaprilsku nagradu Grada Sarajeva 2016. godine, a prije dvije godine dobio je i Plaketu Kantona Sarajevo.

Porodici i prijateljima upućujemo izraze najdubljeg saučešća. Pamtićemo Jovana Divjaka ne samo kao našeg vojnika, generala, nego i kao velikog intelektualca, punog duha i šarma.

Neka mu je laka zemlja bosanska - naveli su iz Skupštine i Vlade KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.