STANJE NA PUTEVIMA

Na ovim putnim pravcima danas se izvode radovi

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Avaz.ba

Radovi na mnogim putevima

Foto: Ilustracija


Kolovoz je mjestimično vlažan u BiH, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima vozači se upozoravaju na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

- Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg - Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Više o temi Bosna i Hercegovina

VREMENSKA PROGNOZA
U Bosni i Hercegovini danas sunčano
STANJE NA PUTEVIMA
Saznajte na kojim putnim pravcima su u toku radovi
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na