STANJE NA PUTEVIMA

Na ovim putnim pravcima danas se izvode radovi

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Radovi na mnogim putevima. Ilustracija

Avaz.ba

9.4.2021

Kolovoz je mjestimično vlažan u BiH, a zbog niskih temperatura u jutarnjim satima vozači se upozoravaju na moguću poledicu. Posebno se izdvajaju dionice u planinskim predjelima, kao i mostovi, vijadukti i prilazi tunelima.

- Vozačima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima – saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Čaklovići na dionici Tuzla - Kalesija (Simin Han-Caparde) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic - Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Od 23 do 4:30 sati, saobraćaj se kroz tunel obustavlja.


Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres - Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Široki Brijeg - Mostar (obilaznica oko Širokog Brijega), Stolac - Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje - Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići - Ribnica (na izlazu iz Banovića).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.