FUP NASTAVLJA ISTRAGU

U kutiji koja je pronađena ispod privatnog vozila ministra Džindića nije pronađen eksploziv

Džindić obavijestio FUP da je primjetio na snimci nadzorne kamere nepoznatu osobu kako prilazi i kreće se oko njegovog privatnog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu, kažu iz FUP-a

Ad. A.

Počinilac snimljen kamerom videonadzora

Foto: Screenshot


Federalna uprava policije nastavlja istragu nakon prijave federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića, da je nepoznata osoba jutros postavila nepoznati predmet ispod njegovog privatnog vozila u naselju Nedžarići.

-11. aprila 2021 godine ministar u Vladi FBiH Nermin Džindić je obavijestio Federalnu upravu policije da je primjetio na snimci nadzorne kamere postavljene na svojoj porodičnoj kući, nepoznatu osobu kako prilazi i kreće se oko njegovog privatnog vozila koje je bilo parkirano u dvorištu. O navedenom je odmah obavješten dežurni tužilac, nakon čega je na lice mjesta izašao tim istražitelja, pripadnika KDZ-a, krim. tehnike FUP-a koji su zvršili uviđaj kojom prilikom je ispod vozila pronađen predmet koji je izuzet sa lica mjesta. KDZ pregledom je utvrđeno da se ne radi o eksplozivnim materijama. Nastavljaju se aktivnosti na ovom slučaju – kazali su iz FUP-a.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na