DOBOJ ISTOK

Velika akcija Prihvatnog centra „Duje“: Iftare ćemo dijeliti, ramazan je mjesec darivanja

Širom Bosne i Hercegovine, zahvaljujući donatorima, bit će podijeljeno 7.000 ramazanskih paketa

Bit će podijeljeno više od 7.000 ramazanskih paketa. H. Čalić

Piše: H. Čalić

13.4.2021

Međunarodni forum solidarnosti - „Emmaus“ u Doboj-Istoku u čijem sastavu je najbrojniji Prihvatni centar „Duje“, sa 430 korisnika svih vjera i nacija iz cijele Bosne i Hercegovine, i ovog ramazana nastavit će s realizacijom brojnih humanitarnih akcija.

Bit će podijeljeno više od 7.000 ramazanskih paketa diljem Bosne i Hercegovine.

Bez kolektivnih iftara

Pomoćnik direktora Prihvatnog centra „Duje“ Elmedin Škrebo kaže da je prvog dana ramazana počela podjela iftara, prije svega, socijalno ugroženim osobama iz Doboj-Istoka, Gračanice, Doboja. S obzirom na pandemiju, odlučeno je da se ne organiziraju kolektivni iftari, kao što je to bilo prethodnih godina, na kojima su se znale naći stotine postača. Ove godine iftari se dijele na kućni prag.

Poštivanje mjera

- Na to smo primorani, jer poštujemo higijensko-epidemiološke mjere. Naši uposlenici imaju podatke pa su prvog dana ramazana krenuli u svoju misiju. Ramazan je mjesec darivanja. Cilj nam je posjetiti one postače koji su u stanju potrebe, ugrožene povratnike, pomoći Narodnu kuhinju u Doboju. Nismo zaustavili ni našu višegodišnju akciju „Jedan obrok dnevno“ od Srebrenice, Bratunca, Zvornika, Vlasenice, Tuzle - kaže Škrebo.

Korisnici Prihvatnog centra „Duje“ koji poste imaju pripremljene iftare i jela za sehur u centralnoj kuhinji, kako bi i oni osjetili sve ljepote ramazana.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.