NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Podržavamo cjelovitu BiH

Sarajevo se oprostilo od svog generala, uz pjesmu „Bella Ciao“ i vojne počasti, general Armije RBiH i humanista Jovan Divjak jučer je sahranjen na sarajevskom groblju ''Bare''

Piše: Avaz.ba

14.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman: Podržavamo cjelovitu BiH.

Grlić Radman u intervjuu za „Avaz“ pojasnio je da je hrvatski non-paper upućen ministrima Evropske unije nastao s ciljem da se pomogne BiH pri dobivanju statusa kandidatkinje za članstvo u EU.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) predali su izvještaj o poduzetim mjerama i radnjama u vezi s postupanjem u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), na čijem je čelu Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

Javnost ogorčena zbog nerada i nesposobnosti vlasti. Nenabavka vakcina je zločin protiv građana. Prema podacima međunarodnog tima istraživača i volontera koji na stranici “Worldometer” objavljuju svjetsku statistiku u realnom vremenu, sa 2.293 preminula na milion stanovnika, BiH je trenutno na neslavnom petom mjestu u svijetu.

Komentar dana napisao je Danijal Hadžović: Sebija i Benjamina.

POJAŠNJENJA Iz Evropske komisije za „Dnevni avaz“: Nismo primili nikakav dokument o raspadu BiH.

Ličnost dana je Hamza Čataković: Golgeter u top-formi.

Na stranama Globusa donosimo: U Njemačkoj građani protiv novog "lockdowna".

KORIDOR 5C   Čeka se signal za potpisivanje ugovora: Čeka se potpisivanje ugovora. Na jugu BiH uskoro novo gradilište na autocesti.

Sarajevo se oprostilo od svog generala. Uz pjesmu „Bella Ciao“ i vojne počasti, general Armije RBiH i humanista Jovan Divjak jučer je sahranjen na sarajevskom groblju ''Bare''. Sahrani su prisustvovale brojne delegacije, poznate ličnosti, njegovi prijatelji, poštovaoci njegovog lika i djela.

Obraćajući se na sahrani, njegovi prijatelji su naglasili Divjakovu ulogu kako tokom agresije na BiH i poslije, kada je neumorno radio na pomaganju mladima, kroz Udruženje ''Obrazovanje gradi BiH''.

SKANDALOZNO Na društvenim mrežama su objavljenje fotografije ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisere Turković (SDA) kako odlazi u prodavnicu uz snažno obezbjeđenje.

Goraždani u Skandinaviji ne zaboravljaju rodni grad. Prikupili sredstva za lijekove siromašnim sugrađanima.

Na stranama Sarajevskog kantona donosimo temu o dječijim igralištima i parkovima koji su puni psećeg izmeta, opušaka, stakla...Leglo zaraze u jeku pandemije.

Istražitelji Federalne uprave policije (FUP) realizirali su prekjučer operativnu akciju “Cobra” pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona. U Poratju kod Zenice uhapšen je Izet Halač (30), koji se sumnjiči za krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nelegalno posjedovanje oružja.

Nekadašnji načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC-a Republike Srpske, dr. Darko Golić negirao je krivicu u Osnovnom sudu u Banjoj Luci prema optužnici za spolno uznemiravanje pacijenta koji nije bio pri svijesti.

Na stranama Jet seta: Maneken iz Banovića pozirao za magazin "Cool America". Emil Dostović traženo lice u svijetu modelinga.

Sport: Senjamin Burić, pivot reprezentacije BiH, za „Avaz“. Nadam se da možemo iznenaditi Nijemce.

Željo bira nasljednika Amara Osima. Tri kandidata dobila po pola sata da predstave program.

U današnjem broju poklon prilog "Porodica i zdravlje".





Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.