AVAZ SAZNAJE

Vlada FBiH odlučila: Policijski sat ostaje od 21 do 5 ujutro

Ministar zdravstva KS u prethodnom periodu predložio je promjenu policijskog sata sa 21.00 na 23.00 sata

Policijski sat ostaje od 21 do 5 ujutro. Arhiv

Piše: E. Halimić

15.4.2021

Vlada Federacije BiH, kako saznaje "Avaz", na današnjoj sjednici odlučila je da podrži mjere koje je predložio Križni štab FBiH. Dakle policijski sat ostaje na snazi od 21 do 05.

Podsjećamo, ministar zdravstva KS u prethodnom periodu predložio je promjenu policijskog sata sa 21.00 na 23.00 sata, a zbog mjeseca ramazana.

- Idućih sedam dana, počevši od danas, na snazi ostaje ograničavanje kretanja građana na cijelom teritoriju Federacije BiH u vremenu od 21 do 5 sati, saopćeno je iz Vlade.

Na snazi ostaje i naredba vladama kantona, odnosno kantonalnim štabovima ministarstava zdravstva uvođenje restriktivnijih mjera na osnovu procjene epidemiološke situacije u kantonu, odnosno općini uz redovno obavještavanje Kriznog štaba.

- Ovaj štab je zadužen da, prije isteka sedmodnevnog ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene naredbi i preporuka, te prema Vladi FBiH dostavi prijedlog novih. Krizni štab će današnje zaključke, s prilozima, dostaviti prema kriznim štabovima kantonalnih ministarstava zdravstva, kantonalnim ministarstvima zdravstva, zdravstvenim ustanovama s područja kantona putem, kliničkim centrima u FBiH, općim, kantonalnim i specijalnim bolnicama putem kriznih štaba kantonalnih ministarstava zdravstva, Federalnoj i kantonalnim upravama za inspekcijske poslove i kantonalnim upravama policije - navodi se u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.