PREDSJEDNIK HRVATSKE

Zoran Milanović o "non-paperu": Prste dalje od BiH!

Od razlaza BiH nema ništa, iako se to neće dopasti Dodiku, kazao je predsjednik Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Arhiv

N. Aj. / Jutarnji.hr

17.4.2021

Zoran Milanović, predsjednik Republike Hrvatske, prisustvovao je 100. godišnjici Proštinske bune u Marčani, a nakon toga je odgovarao na pitanja novinara. Oni su ga, između ostalog, kako piše Jutarnji.hr, pitali i o navodnom "non-paperu" o prekrajanju granica među državama nastalim nakon raspada SFRJ.

- Taj Janša je prema Hrvatskoj bio, neću reći blagonaklon, ali vidjelo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirano u slovenskoj poltici i zato me više puta iznenadio konstruktivnim stavovima, iako zna biti i "enfant terrible" i ono drugo... Recimo, kad je rekao da Hrvatska mora u Šengen, to je zdravorazumski, to je praktički poslovna odluka. S te strane, znao je biti solidan partner, a onome ko je autor toga non-papera, rekao bih: "Prste dalje od BiH!". S tim da će se ovo, vjerojatno, dopasti ekipi u Sarajevu - ocijenio je Milanović.

Dodao je da "sve drugo, Kosovo, Albanija... djeluje outlandish, kao da su pisali neupućeni ljudi".

- Ovo oko BiH je toliko opasno da se ne smije stavljati na papir, Hrvatima su ondje prava uskraćena i ukradena, ali bilo kakvo miroljubivo razilaženje ne dolazi u obzir, taj papir je "big shit". I da je došao iz Berlina, smijao bih se, nadam se da nije došao iz Ljubljane. Od razlaza BiH nema ništa, iako se to neće dopasti Dodiku - rekao je Milanović izražavajući uvjerenje da nema šanse da bi takav dokument došao iz Beograda ili od Vučićeve ekipe, jer to, prema njegovom mišljenju, nadilazi i maštu scenarista beogradskih krimi-serija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.