NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Premašili smo 8.000 umrlih

Za "Avaz" govori Halid Muslimović: Korona predugo traje, moramo tražiti druge izvore zarade

Avaz.ba

24.4.2021

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Premašili smo 8.000 umrlih.

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za pripadnika MUP-a KS. Josip Barić je uhapšen prekjučer nakon što je SIPA, prema naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresla prostorije u kojima boravi te mu oduzela mobilni telefon, laptop i računar. Ko će sljedeći u zatvor?

Od početka pandemije koronavirusa do danas u BiH preminule su 8.203 osobe. Neovisni tim analitičara i volontera, koji na stranici worldometers.info obrađuje sve podatke u realnom vremenu, BiH je svrstao na peto mjesto u svijetu po stopi smrtnosti, sa 2.501 preminulim na milion stanovnika.

Komentar dana pisao je Edin Skokić: Prohujali s pandemijom.

Prema najavama iz granskih sindikata, Međunarodni praznik rada u BiH prvi put nakon dugo vremena bit će obilježen protestnim skupovima i sindikalnom borbom za radnička prava, a ne izletima i uz roštilje, kao do sada. Pročitajte šta na ovu temu kažu predsjednik Saveza sindikata radnika rudnika Sinan Husić, predsjednica STBiH Mersiha Ferhatović-Beširović i predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedin Šatorović.

Iz Islamske zajednice BiH pozvali su nadležne: Zaustaviti zlo prema bošnjačkim povratnicima.

Ličnost dana je Zoran Mijić Mrmi: Desetostruki heroj.

Nakon posljednje sjednice dato zaduženje MUP-u HNK, vladajući polupali lončiće u vezi s prijedlogom za v. d. šefa policije. 

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" pročitajte šta su pokazale analize Svjetske banke. Kako su nesposobne vlasti u BiH povećale broj siromašnih.

Donosimo i tešku životnu priču porodice Ahmić iz naselja Bukovičke Čivčije, djevojčici sa srcem na desnoj strani pandemija onemogućila liječenje.

Za "Avaz" govori Janja Jovanović, predsjednica Općinskog suda Sarajevo.

Na stranama Crne gronike gonosimo još jednu tragičnu priču. Potraga za mladićem (1995) tragično je završena, mladić je izvršio samoubistvo. Ovo je drugo samoubistvo made osobe u posljednjih 10 dana. Nakon dramatične pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno, gdje su ranjena dvojica mladića, sarajevski policajci uhapsili su Amira Brbovića. On je jučer predat Tužilaštvu KS na daljnje postupanje te je postupajući tužilac predložio da mu se odredi jednomjesečni pritvor. 

Posjetili smo Medresu "Osman ef. Redžović" u Velikom Čajnu: Ramazan je prilika za reviziju vlastite nutrine.

Donosimo još jedan iztervju. Za "Avaz" govori Halid Muslimović: Korona predugo traje,  moramo tražiti druge izvore zarade.

Amar Rahmanović, veznjak Konjaspora otkriva nam kakve je promjene unio selektro Petev. Pročitajte i šta kažu treneri klubaova uoči  27. kola m:tel Premijer lige BiH.


Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.