NAKON DIVLJANJA HULIGANA

Predsjednica GO SBB-a Mostar Alma Pašić posjetila mještane Donje Mahale

Ovom gradu su potrebne mlade snage koje će ga voditi u bolju budućnost, a ne vraćati u prošlost, rekla je Pašić

Pašić u Donjoj Mahali: Mnogi su u strahu, to se osjeti među ljudima. SBB

A. J.

26.4.2021

Predsjednica Gradskog odbora SBB-a Mostar Alma Pašić posjetila je danas mještane mostarskog naselja Donja Mahala, u kojem su u subotu navečer huligani divljali i napali na građane i njihovu imovinu.

Pašić je nakon razgovora s mještanima kazala da vjeruje kako će nadležni uspjeti kazniti odgovorne i smiriti strasti u gradu nakon nemilog događaja.

- Mnogi su u strahu, to se osjeti među ljudima. Za dvije sedmice imat ćemo gradski derbi, što će biti događaj visokog rizika. Apeliram na sve nadležne, od MUP-a HNK do gradonačelnika, da što prije sankcioniraju i pozovu na odgovornost sve učesnike u noćnom pohodu na Donju Mahalu. Potrebno je vratiti normalnu atmosferu u naš grad, kako bi se derbi odvijao u sportskom duhu. Ovom gradu su potrebne mlade snage koje će ga voditi u bolju budućnost, a ne vraćati u prošlost – rekla je Pašić.

Ona je prenijela nadanja građana da divljanje huligana i nemile scene s mostarskih ulica, ovaj hercegovački dragulj neće udaljiti sa spiska najljepših evropskih turističkih destinacija, saopćeno je iz SBB-a. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.