POTPREDSJEDNIK SDP-A

Mijatović pita Podžića, Mehmedagića i Ćuluma: Šta načelnik Generalštaba susjedne države radi u Banjoj Luci

Tražim hitno bez odlaganja da direktori OSA-e i SIPA-e izvijeste javnost koji je razlog ove posjete, poručio je Mijatović

Vojin Mijatović. Arhiva

Piše: A. K.

30.4.2021

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović postavio je  na svom Facebook profilu pitanja za ministra odbrane Sifeta Podžića, direktora OSA-e Osmana Mehmedagića i direktora SIPA-e Darka Ćuluma. Pitanja su vezana za posjetu delegacije Ministarstva odbrane Srbije, na čelu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, koja je jučer boravila u Banjoj Luci. Između ostalog, Mijatović pita šta načelnik Generalštaba susjedne države radi u Banjoj Luci, bez prisustva ministra odbrane BiH ili nekog od generala iz Oružanih snaga BiH.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Delegacija Ministarstva odbrane Srbije na čelu sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Milanom Mojsilovićem jučer je boravila u posjeti Banjoj Luci.

Gospodo šta načelnik Generalštaba susjedne države traži na teritoriji naše zemlje u momentu kada nacionalni lideri u našoj zemlji otvoreno zveckaju oružijem i ponovo prizivaju sukobe?

Šta načelnik Generalštaba susjedne države radi u Banjoj Luci a da nisu prisutni ministar odbrane BiH ili neko od generala iz Oružanih snaga BiH?

Tražim hitno bez odlaganja da direktori OSA-e i SIPA-e izvijeste javnost koji je razlog ove posjete!

U Bosnu i Hercegovinu su svi dobrodošli, ali se zna da vojne strukture druge zemlje mogu i trebaju da se sretnu samo sa vojnim strukturama naše zemlje.

U ovom trenutku ste dužni građanima dati hitan odgovor povodom ove u najmanju ruku čudne posjete - navodi se u Mijatovićevoj objavi.

Objava Vojina Mijatovića na Facebooku. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.