SREBRENICA

Majka Saliha Osmanović smještena u bolnicu

Saliha je u genocidu nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995. godine zaštićene zone UN-a izgubila sina Edina i Nermina te muža Ramu

Saliha Osmanović ispred svog doma prije odlaska u bolnicu. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović

1.5.2021

Nakon povišenog pritiska i visokog šećera u krvi, majka Saliha Osmanović (68) iz Dobraka kod Srebrenice, na samoj obali rijeke Drine, smještena je na Univerzitetsko klinički centra (UKC) u Tuzli.

Saliha je u genocidu nad Bošnjacima Srebrenice u julu 1995. godine zaštićene zone UN-a izgubila sina Edina i Nermina te muža Ramu, koji je u proboju Srebreničana dozivao sina Nermina, da izađe iz šume i preda se Srbima., koji je snimak obišao cijeli svijet.

- Nekako sam se hvala Bogu sa visokim pritiskom izvukla i iz ove zime. Drva i ostalih potrepština puna kuća, ali tuge i samoće najviše. Radovala sam se proljeću da izađem na njivu i avliju, zasadim razno povrće i cvijeće u avliji, sve sam to morala napustiti i doći u bolnicu - jada se Saliha.


Kaže da je dugogodišnja tuga i samoća te nedavna smrt jedine sestre, glavni uzrok pogoršanja njenog zdravlja. Prevelikom brigom ljekara UKC za njen oporavak, nada se brzom izlasku iz bolnice.

Žali što je morala prekinuti post i započetu sjetvu u njivi i vrtu i što će njeno lijepo cvijeće u avliji zarasti u korov. Nada se da će Bajram dočekati s komšijama i prijateljima u svom domu u Dobraku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.