NIJE RADIO PO ZAKONU

Vlada Kantona Sarajevo smijenila direktora Zavoda za izgradnju Mirzu Hulusića

Utvrđeno je da se u svom radu nije pridržavao zakona, podzakonski akata, smjernica, zaključaka i drugih akata zakonodavne i izvršne vlasti shodno odredbama Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine

Hulusić: Nije se pridržavao Zakona. Arhiv

M. Aš.

4.5.2021

Na 64. vanrednoj sjednici Vlade Kantona Sarajevo koja je održana 30. aprila donesena je odluku o smjeni direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića.

Hulusić je imenovan za direktora Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo 2018. godine.

Kako je saopćeno u rješenju Vlade KS, Hulusić je zaključno sa 3. majem razriješen ove dužnosti, a u odluci je navedeno nekoliko razloga za donošenje ove odluke, između ostalog i nepridržavanje zakona.

- Utvrđeno je da se u svom radu nije pridržavao zakona, podzakonski akata, smjernica, zaključaka i drugih akata zakonodavne i izvršne vlasti shodno odredbama Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine -  stoji u rješenju Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je navedeno, ova odluka Vlade KS je konačna i Hulusić neće imati pravo na žalbu. Za sada, nije poznato ko bi trebao naslijediti Hulusića na ovoj poziciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.