PREDSJEDNIK SDS

Šarović odbacio raspakivanje Dejtona

Lider SDS-a je dodao da postoje mnoga ozbiljna životna pitanja koja treba rješavati

A. Ka. / Srna

Mirko Šarović

Foto: Agencije


Predsjednik SDS-a Mirko Šarović odbacio je mogućnost razgovora o raspakivanju Dejtona i ocijenio kao "neozbiljnu stvar u vrijeme kada za to nije prilika" inicijativu predsjednika SNSD Milorada Dodika za razgovor o mogućim rješenjima za BiH.

- Ova pitanja mirnog razdruživanja nisu za jednu stranku i jedan stranački komitet, to je dio ozbiljnog razmišljanja, pripreme, međunarodne konferencije ako ikada do toga dođe, jer inicijativa u suštini znači raspakivanje Dejtona, što je apsolutni avanturizam - rekao je Šarović novinarima nakon današnjeg stranačkog sastanka u Loparama.

Lider SDS-a je dodao da postoje mnoga ozbiljna životna pitanja koja treba rješavati.

- Ustav ima neke svoje odredbe i po ovom pitanju, ali to je stvar dogovora svih strana u BiH i za bilo šta je potrebna apsolutna saglasnost - zaključio je on.

 Šarović i članovi Predsjedništva SDS sastali su se u Loparama sa načelnicima gradova i opština i funkcionerima SDS u Izbornoj jedinici šest gdje ova stranka ima načelnike u četiri od šest lokalnih zajednica – Bijeljina, Ugljevik, Lopare i Šamac, osim u opštinama Pelagićevo i Donji Žabar.

Više o temi Mirko Šarović

PREDSJEDNIK SDS-A
Šarović: Ne treba nam svako ko otpadne iz SNSD-a
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na