PREDSJEDNIK SDS

Šarović odbacio raspakivanje Dejtona

Lider SDS-a je dodao da postoje mnoga ozbiljna životna pitanja koja treba rješavati

Mirko Šarović. Agencije

A. Ka. / Srna

5.5.2021

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović odbacio je mogućnost razgovora o raspakivanju Dejtona i ocijenio kao "neozbiljnu stvar u vrijeme kada za to nije prilika" inicijativu predsjednika SNSD Milorada Dodika za razgovor o mogućim rješenjima za BiH.

- Ova pitanja mirnog razdruživanja nisu za jednu stranku i jedan stranački komitet, to je dio ozbiljnog razmišljanja, pripreme, međunarodne konferencije ako ikada do toga dođe, jer inicijativa u suštini znači raspakivanje Dejtona, što je apsolutni avanturizam - rekao je Šarović novinarima nakon današnjeg stranačkog sastanka u Loparama.

Lider SDS-a je dodao da postoje mnoga ozbiljna životna pitanja koja treba rješavati.


- Ustav ima neke svoje odredbe i po ovom pitanju, ali to je stvar dogovora svih strana u BiH i za bilo šta je potrebna apsolutna saglasnost - zaključio je on.

 Šarović i članovi Predsjedništva SDS sastali su se u Loparama sa načelnicima gradova i opština i funkcionerima SDS u Izbornoj jedinici šest gdje ova stranka ima načelnike u četiri od šest lokalnih zajednica – Bijeljina, Ugljevik, Lopare i Šamac, osim u opštinama Pelagićevo i Donji Žabar.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.