POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Odluka Vlade FBiH: Policijski sat pomjeren od 23 sata

Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva u utorak zaključio, epidemološka situacija je povoljnija u odnosnu na prethodni period

Pomjereno ograničenje kretanja. Avaz

Piše: E. Halimić

6.5.2021

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održana je sjednica, na kojoj je, kako saznaje "Avaz" odlučeno da se trajanje policijskog sata pomjera sa 21:00 na 23 sata. 

Podsjećamo, Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva u utorak zaključio, epidemološka situacija je povoljnija u odnosnu na prethodni period.

Naime, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 75 slučajeva na 100.000 stanovnika. Iako je evidentiran pad broja oboljelih, najviša incidenca zabilježena je u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i Kantonu 10.

- Predložen je nastavak postepenog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja, od 22:00 do pet sati, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom - predložio je Krizni štab FBiH. 

Međutim, Vlada FBiH na današnjoj sjednici odlučila je da zabrana kretanja bude ne od 22 sata kako je predložio Krizni štab FbiH, već od 23:00. 

Također, danas je prihvaćen i prijedlog da se poveća dozvoljeni broj okupljanja u ugostiteljskim objektima na otvorenom do 30 osoba, kao i prijedlog da se i Centri za mentalno zdravlje stave u punu funkciju u svrhu zaštite mentalnog zdravlja stanovništva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.