ODLUKA VLADE

Hrvatska će BiH donirati 30.000 vakcina

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman tokom posjete Prištini 6. maja također je rekao kako je ta zemlja izdvojila 10.000 doza vakcina za Kosovo

Pomoć državama regiona. Ilustracija

Fu. M.

7.5.2021

Hrvatska je izdvojila 50.000 doza vakcina protiv bolesti koju izaziva koronavirus državama regije - 30.000 doza vakcina BiH i po 10.000 doza Crnoj Gori i Kosovu, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici hrvatske Vlade.

Državni sekretar u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Frano Matošić kazao je kako "Hrvatska, premda i sama suočena s trećim valom pandemije, uočava nužnost pružanja humanitarne pomoći i iskazivanja solidarnosti sa državama svog okruženja", koje zbog nedostatka vakcina nisu u mogućnosti vakcinisati čak niti medicinsko osoblje.

Dodao je kako je ova hrvatska odluka u sklopu ukupnih napora Evropske unije za pomoć drugim zemljama u osiguravanja vakcina. Nije poznato o kojim vakcinama je riječ.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić-Radman tokom posjete Prištini 6. maja također je rekao kako je ta zemlja izdvojila 10.000 doza vakcina za Kosovo, ne precizirajući o kojim vakcinama se radi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.